Кисело зеле в тенджера под налягане

Румяна милчеваРумяна милчеваЧирак13012371
22/01/2017
"Тенджерата под налягане е онова велико изобретение, което ни позволява да хапваме любимото си свинско със зеле двойно по-рано от обикновено "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 878
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 по - голяма зелка
  • свинска плешка - 1 кг с кост и кожа
  • мас - 200 г
  • дафинов лист - 3 бр.
  • праз - 1 бр.
  • червен пипер - 20 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • люти чушки - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, като кокалът и кожата и тях ще готвим. Подправяме месото с сол и черен пипер.

Слагаме малко количество от маста в тигана и като се загрее слагаме месото и пържим от всички страни за около 10 мин.

След това прибавяме праза, нарязан на едро и пържим 1-2 мин. Киселото зеле се нарязва на по-едро.

Слагаме го в тенджерата под налягане и добавяме червен пипер, черен пипер, дафинов лист, 1/2 ч.ч вод , чубрица и ситно нарязана люта чушка, разбъркваме.

Към зелето добавяме и месото и разбъркваме хубаво, слагаме капака и готвим 1 час.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар