Пърленки от едно време

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
866
1
23/01/2017
"Най-вкусните пърленки от времето, когато продуктите бяха истински, а гозбите - неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 682
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво.

Направете кладенче, в средата добавете натрошената мая, захарта, налейте малко от водата и разбъркайте маята с пръсти, оставете за 2-3 мин. да се активира, добавете оцета, олиото и останалата вода.

Омесете средно меко тесто и оставете за 40 мин. на топло да втаса. Втасалото тесто разделете на 6 топчета. Вземете едно топче, поръсете леко с брашно и разточете на малка кора.

Пърленките изпечете върху загрятата плоча на печка на дърва (баба ми някога казваше на драма).

Разтопете маслото и добавете натрошените чушки, добавете чубрицата. Готовите пърленки намажете обилно с разтопеното масло.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка  Калева
Пърленките може да се намажат с масло или маргарин и пасиран чесън. Може и с чесън на прах, но ароматът на пресния е различен. А може и да се настърже кашкавал или да се постави топено сирене и леко да се разтопят.
0
0