Карамелен крем с кокос

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2
12
23/12/2019
"Ако сте от онези домакини, които обичат да гощават гостите си с вкусни десерти, тази рецепта е точно за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се поставя в тенджера на котлона да заври. Жълтъците се разбиват на пяна, прибавят се ванилията, кокосовото мляко, брашното и какаото си се разбъркват добре с миксер.

Сместа се прибавя на тънка струя с непрекъснато бъркане към прясното мляко и се бърка до сгъстяване на крема. Оставя се да изстине до стайна температура. Белтъците се разбиват на сняг с 1 ч.ч. захар.

Останалата захар се карамелизира и се прибавя към белтъците. След като двата крема са с еднаква температура с миксер се прибавя към млечния крем белтъчния.

Готовият крем се слага в подходящи купички, предварително намокрени с вода. Украсява се с кокосови стърготини.

Карамеленият крем с кокос е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар