Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта за специални случаи

Солена торта за специални случаи

Солена торта за специални случаи
Снимка: Александра Бошнакова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Само при вида на тази торта огладняваме като вълци, какъв по-специален повод от това може да има?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 300 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • лека майонеза - 400 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • морков - 1 за украса
  • маслини - 10 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и след като изстинат, се обелват и се настъргват в купа. Краставичките и шунката се нарязват на ситно.

Майонезата се смесва с киселото мляко и се овкусява с черен пипер и сол.

Дъното на купа се застила с прозрачно фолио. На дъното се слагат малка част от настърганите картофи. Посоляват се, а отгоре се слагат 2-3 с.л. от млечния сос. Не се натиска, а се разпределя горе-долу равномерно.

Отгоре се слагат шунка и настърган кашкавал, после пак малко сос и отново ред картофи. Пак сос, настъргано сирене и кис. краставички, сос и пак картофи. Редят се в тази последователност, докато всички продукти свършат.

Добре е да се завърши с картофи.

Купата се прибира в хладилник за около 2 часа, след което се обръща върху тортена чиния и фолиото се маха.

Яйцата можете да ги сложите като украса или между картофите - при шунката. Украсява се с маслини и резанчета моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: