Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и сладко от череши

Свински пържоли с гъби и сладко от череши

ИввИвв
Чирак
5738170
Свински пържоли с гъби и сладко от череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Предизвикваме ви да опитате тази невероятно ароматна комбинация и да ни кажете как ви е харесало от 1 до 10"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • гъби - 300 г пресни
  • червено вино - 50 мл.
  • конфитюр - 3 с.л. от череши или сладко
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на тънки пържоли и ги начукайте с чукче, след това ги посолете и ги поръсете със черен пипер.

Сложете ги в тиган с олио и ги изпържете от двете страни до готовност. Като ги обърнете да се изпържат и от другата страна сложете виното и го оставете да се изпари.

Готовите пържоли ги махнете от огъни.

В тенджера сложете маслото и изпържете гъбите, които предварително сте нарязали.

Готовите пържоли ги сложете в чиния, като отгоре върху тях сложете от сладкото от череши, след това отстрани сложете изпържените гъби и сервирайте.

Свинските пържоли с гъби и сладко от череши са вкусни, опитайте ги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: