Зеле със свински гърди и свинска мас

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
6
25/01/2017
"Има една, единствена причина да слагаме всяка година кисело зеле и това е именно тази рецепта. Божествен вкус с аромат на сланинка "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 393
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чесъна. Нарязваме ги на ситно. В тенджерка на котлона слагаме маста. Запържваме лука и скилидките чесън в свинската мас. Нарязваме зелето на ивички и го измиваме с вода.

Отцеждаме нарязаното зеле. Прибавяме го в тенджерката, където запържихме лука и чесънчето. Прибавяме червения и черния пипер. Разбъркваме всичко много добре. Прибавяме ½ ч.ч вода.

Свинските гърди овкусяваме с много малко сол и черен пипер, не много, защото зелето също е солено. Нарязваме ги и ги запечатваме на тиган да порозовеят. Разбъркваме си зелето.

След като зелето с подправките се е задушило го смесваме със свинските гърди. Прехвърляме ги в тава за печене. Слагаме във фурната да се пече до готовност на 240 градуса.

Запича се много приятно. При печенето можем да прибавим и 1 ч.ч топла вода. Разбъркваме то време на време. Слагаме ги така че да има навсякъде зеле и свински гърди. Да ви е сладко! Хапваме с люти чушлета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар