Пиле с чушки и аспержи

DayaDaya
Новак
24
220
38
74
25/01/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се нарязват (приблизително 5 см) . Пилето също се нарязва на широки лентички. На тънки лентички се нарязва червената чушка. Лукът се нарязва на фини кубчета.

Портокалът се изцежда в сокоизстисквачка и получавате приблизително 1/4 часа сок. В малка купа се смесват сока от портокал, виното, соевия сос, захарта, брашното и пипера.

В средна тенджера се задушават аспержите до омекване за около 3 мин. В голям тиган се слага да загрее маслото след което се добавят пилето и се запържва за около 4 мин на силен огън.

Изваждате пилето в чиния и в същия тиган и мазнина добавяте джинджифила и чесъна каот ги запържвате за около 30 секунди. След което добавяте чушките, лука и аспержите и пържете още 1 минута.

Добавяте соса от купата и оставяте сместа да поври малко. Накрая връщате пилето обратно в тигана да поври с останалите продукти. След като всичко се сгъсти можете да сервирате :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар