Маймунски хляб по специален начин

26/01/2017
Александър
отАлександърНовак133
"Толкова ще си се услади, че няма да помислите да го направите по друг начин "
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 151
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 450 г
  • мляко - 240 мл топло
  • масло - 80 г разтопено
  • кафява захар - 80 г
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • Подправки за тестото
  • кафява захар - 30 г
  • канела - 3 л.
  • джинджифил - 1 л.
  • индийско орехче - 1 л.
  • Глазура
  • пудра захар - 130 г
  • мляко - 30 мл
  • ванилия - 5 мл
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Комбинирайте маята и 10 г кафява захар до течна консистенция. Смесете с 1/3 от млякото и оставете настрани.

Смесете всички продукти за тестото (без подправките) и активираната мая. Ако е нужно прибавете още малко брашно, докато се стегне тестото. Оставете тестото да втаса за 45 минути.

Смесете всички подправки за тестото.

Разточете тестото. Прегънете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).

Обърнете тестото и разточете отново. Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 3 пъти.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разделете тестото на равни части с помощта на нож за тесто. Направете частите на топчета и ги разточете. Поръсете разточените топчета с подправките за тесто и ги навийте на рулца.

Прехвърлете рулцата в формата за кекс и сложете да се пекат за 30-35 минути. През това време смесете всички съставки за глазурата и щом хлябът се изпече го полейте обилно.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
26.01.2017 18:09
Чудесна снимка , Александър! При теб се е получил прекрасно, но при мен беше пълна катастрофа и съответно излетя в машината за боклук.
Поздравления!
1
0
Александър
Александър
26.01.2017 18:46
Продължайте да се опитвате, ако тестото ви е прекалено лепкаво, добавете още малко брашно :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв