Начин на приготвяне
Комбинирайте маята и 10 г кафява захар до течна консистенция. Смесете с 1/3 от млякото и оставете настрани.
Смесете всички продукти за тестото (без подправките) и активираната мая. Ако е нужно прибавете още малко брашно, докато се стегне тестото. Оставете тестото да втаса за 45 минути.
Смесете всички подправки за тестото.
Разточете тестото. Прегънете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново. Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 3 пъти.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разделете тестото на равни части с помощта на нож за тесто. Направете частите на топчета и ги разточете. Поръсете разточените топчета с подправките за тесто и ги навийте на рулца.
Прехвърлете рулцата във формата за кекс и сложете да се пекат за 30-35 минути. През това време смесете всички съставки за глазурата и щом хлябът се изпече, го полейте обилно.
Страхотен сладък хляб се получава!
Маймунският хляб по специален начин е готов.
Коментари
Поздравления!