Гулаш от свински джолан

15/03/2012
"Сочен гулаш от свински джолан, която за момент ще ви накара да забравите за всичко друго освен него!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 113
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 150 г кромид
  • брашно - 30 г
  • олио - 50 мл
  • вино - 200 мл червено
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • ким - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се нарязва на хапки. Загрява се олиото и се запържва до лек загар. Добавя се накълцания лук, а щом и той се запържи, разбъркайте с брашното. Прибавят се червеният пипер, солта на вкус, ким и се долива топла вода, колкото да покрие месото.

Ястието се вари на тих огън, а малко преди да уври месото се долива виното. Вари се още 10-ина минути и накрая се разбърква с киселото мляко. Поднесете гулаша от свински джолан с гарнитура от сварени макарони или картофено пюре.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар