Сладкиш Меденка

Мария СимоваМария СимоваГуру112758106614
26/01/2017
"Когато кажеш на баба, че можеш да хапнеш само една меденка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 671
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате сухите съставки, добавяте прясното мляко, олиото и разбърквате до хомогенна смес.

Разделяте сместа на две равни части. В тава 24 см в диаметър, постлана с хартия за печене, изпичате двете части една след друга на 180 градуса.

Докато се пече първият блат си правите плънката. На много слаб огън загрявате мармалада с начупения шоколад в него и бъркате непрекъснато, докато шоколадът се разтопи.

Преместете изпечения блат в подходяща чиния с дъното нагоре и оставете да се охлади малко. Нанасяте плънката върху първата част, а върху нея втората част с дъното надолу.

Направете глазурата като смесите всички съставки за нея и поставяте на слаб огън. С готовата глазура заливате сладкиша.

Поставяте сладкиша в хладилник за един час, докато стегне глазурата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар