Вкусни яйца по Бенедиктински

26/01/2017
"Романтична закуска, която е най-вкусна, поднесена в леглото "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 304
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • хляб - 4 филии тостерен
  • яйца - 6 бр.
  • бекон - 150 г пушен
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • вода - 1 с. л.
  • масло - 80 г
  • зелен лук - 1/2 бр.
  • бял пипер - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме 150 грама пушен бекон и режем на четири филии с дебелина около 3 мм. Всяка филия я запичаме от двете страни в тиган с капка мазнина. След като бекона сме го препекли леко, го оставяме на страни.

Приготвяме си малка тенджера с около четири пръста вода. Оставяме да заври водата, след което пускаме четири броя яйца да се забулят. След като са хубаво забулени, ги изваждаме и отцеждаме от водата.

Следващото, което трябва да направим, е сос Холандез. За соса първо отделяме два жълтъка и ги разбиваме с миксер на водна баня. Като побелеят веднага добавяме една супена лъжица вода, една супена лъжица лимонов сок, смления бял пипер - една щипка.

Изключваме котлона и продължаваме да бъркаме и по най-бързия начин прибавяме на дребно 80 грама краве масло. Бъркаме енергично докато сосът стане гладък.

След като е готов го оставяме на страни и препичаме четири броя филии от тостерен хляб.

След като и филиите са готови ги нареждаме в подходящи чинии. Върху тях слагаме по едно парче бекон, по едно поширано яйце, като накрая ги заливаме с по една супена лъжица от готовия сос и нарязан на ситно зелен лук.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
26.01.2017 13:23
Чудесно изпълнение!
2
0