Сушено месо от свинско бон филе или бут

Паулина СтояноваПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
26/01/2017
"Истинските мъже не се притесняват да простират, особено такова вкусно мезе "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 828
  • Преглеждания за месеца2273
  • Преглеждания за седмицата240
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се прави легло от сол, слага се върху него месото и от горе се покрива пак със сол.

Оставя се за 24 часа на студено, за да може да излезе водата от него. След тези 24 часа, месото се измива под течаща вода, за да падне солта и се подсушава с кухненска хартия.

Нарязва се, всеки решава колко дебели да са парчетата месо. Прави се дупка от едната страна и се прокарва канап, за да бъде по-лесно закачането.

В една купа се слагат чубрицата, захарта, червеният пипер и черният пипер. Овалват се добре парчетата месо и се закачват на студено и проветриво място, в никакъв случай не се слагат в хладилник, защото месото се овлажнява.

След 7-9 дни месото трябва да се изсъхнало. Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар