Сушено месо от свинско бон филе или бут

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
182
1k
619
341
2
26/01/2017
"Истинските мъже не се притесняват да простират, особено такова вкусно мезе "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 506
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се прави легло от сол, слага се върху него месото и от горе се покрива пак със сол.

Оставя се за 24 часа на студено, за да може да излезе водата от него. След тези 24 часа, месото се измива под течаща вода, за да падне солта и се подсушава с кухненска хартия.

Нарязва се, всеки решава колко дебели да са парчетата месо. Прави се дупка от едната страна и се прокарва канап, за да бъде по-лесно закачането.

В една купа се слагат чубрицата, захарта, червеният пипер и черният пипер. Овалват се добре парчетата месо и се закачват на студено и проветриво място, в никакъв случай не се слагат в хладилник, защото месото се овлажнява.

След 7-9 дни месото трябва да се изсъхнало. Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.

Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
22.99 лв.
Виж ››

Изключително елегантна и качествена бамбукова дъска за презентация. С нея може да подготвите продуктите за гответе или да ги поднесете на своите гости. Кръглата дъска е със слюдено покритие, което ѝ гарантира дълъг живот. Подарете си удобството в кухнята с нашата бамбукова дъска за презентация.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар