Начин на приготвяне
Приготвяне на плънката:
Нарязваме месото на ситно и го запържваме в сгорещено олио заедно с нарязания на ситно лук и чушките. Добавяме черния и червения пипер и солта и разбъркваме много добре. Добавяме настърганите на ситно ренде домати, маслото и магданоза и оставяме да се готви на слаб огън, докато течността изври, но не напълно.
Приготвяне на питата:
В тенджера изсипваме млякото и водата и ги затопляме. След това добавяме предварително разтворената в малко вода мая, заедно със захарта и солта. Разбъркваме добре и слагаме маслото и пресятото брашно. Замесваме средно меко тесто.
Покриваме го и го оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си. След като втаса го замесваме още веднъж и го оставяме да почине за 10 мин.
Поръсваме го с брашно и го разточваме на кръг с диаметър 35-40 см. Слагаме го предварително намазнена тава, като завиваме краищата на коричка. Намазваме го с масло и оставяме около 30 мин на топло да втаса отново.
Слагаме плънката върху тестото и печем в предварително загрята фурна.
Коментари