Кисело зеле със суджук в гювеч

28/01/2017
Антония
отАнтонияЧирак31922
"Знаете поговорката - имаш ли един суджук, непременно го запечи с кисело зеле в гювеч "
Приготвяне25 мин.
Готвене300 мин.
Общо325 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 385
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • пиле - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • суджук - 2 бр. суров
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелето и го режем на ситно. Част от него слагаме на дъното на глинен гювеч, който предварително сме намазнили. Върху зелето слагаме почистеното измито и нарязано на порции пиле, аз нарязах на 4.

След това слагаме пласт зеле, поръсваме с черен и червен пипер, слагаме и половин глава лук, нарязан на ситно, отгоре редим свинското, нарязано на пържоли.

Ако зелето е безсолно, осоляваме месата. Моето е солено и не добавям сол.

Следва отново ред зеле и лук, черен и червен пипер, струйка две олио, отгоре нареждаме суджука. Наливаме около 300 мл вода.

Затваряме и печем за около 5 часа на 150 градуса, като първоначално слагаме в студена фурна на 200 градуса, докато заври, и намаляме.

Това е - лесно и вкусно!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар