Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, обелете ги и ги нарежете на филии. Посолете и оставете да се отцедят от горчивия сок. За кратко ги запържете в олиото на силен огън. Извадете и поставете върху домакинска хартия.
В същия съд запържете всички останали зеленчуци (доматите на кубчета, кервиз, морковите и чушките на дължина, чесъна и лука на едро).
Половината патладжани подредете в намазнена тава. Покрийте със зеленчуците, сложете останалите патладжани и дафинов лист.
Полейте с малко лимонов сок. Най-отгоре наредете тънко нарязани домати. Печете около час и половина на 220 градуса, докато доматите станат златисти.
Поръсете сирене и върнете във фурната до разтопяването му.
Накрая добавете магданоз.