Мини дърпани банички

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
487
2
29/12/2019
"За всеки, който обича да хапва банички на закуска, е нашето предложение за вкусни мини дърпани банички "
Приготвяне70 мин.
Готвене70 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 805
  • Преглеждания за месеца705
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се замесва тестото от продуктите. Смесват се водата с олиото, солта, оцета, яйцата и по малко се прибавя брашното, до получаване на стегнато еластично тесто.

Разделя се на шест равни топки и се оставя във съдче с леко затопленото олио. Покрива се и се оставя за половин час да се отпусне тестото.

Взема се топката и върху стара покривка на масата разпъва се топката тесто на кора, започвате да теглите от краищата на кръгчето, като обикаляте - така, докато се изтегли голяма тънка почти прозрачна кора.

Изрязват се твърдите краища на кората, наръсва се с олио, наръсва се с разтрошено сирене и с помощта на покривката завивате на руло.

След това се завива на нестегнат охлюв. Така и с останалите банички.

Нареждат се в тава за печене върху хартия и се пече на 180 градуса до готовност.

Мини дърпаните банички са страхотна закуска.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар