Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото мляко, добавете захарта и оставете настрани да шупне.
В дълбока купа пресявате брашното, добавяте солта, разбитите яйца, лимоновите корички, ванилията и разтопената (но не гореща) мас.
Прибавяте шупналата мая и замесвате меко тесто. От тестото направете 24 еднакви по размер тапчета. Всяко топче с помощта на точилка, разточете лист с формата на елипса.
От едната страна на листа, направете няколко прореза с нож, а от другата поставете 1 ч.л. от продукта, който сте избрали за плънка.
Навийте на руло с прорезите отгоре и подредете в тава застлана с хартия за печене.
Оставете тавата на топло за 1 час и печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса.
Ако плънката ви е от локум или сладко, поръсете с пудра захар още горещи, ако е с течен шоколад, намажете с разбит жълтък с 2 с.л. прясно мляко.