Агнешка дроб-сарма със спанак

29/01/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 957
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • спанак - 1 кг (пресен)
  • пресен лук - 2 връзки (2 глави стар)
  • пресен чесън - 1 връзка (1/2 - стар)
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • агнешки дреболии - 1 комплект ( около килограм)
  • джоджен - 1 - 2 стръка(1 щипка стар)
  • масло - 50 г
  • олио
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка.
  • сол
  • черен пипе
  • червен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. Пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираме спанака и сваряваме дреболиите. Нарязваме лука и чесъна на шайби (ако е стар - на кубчета).

Нарязваме и дреболиите. В дълбок съд сгорещяваме половината от маслото с малко олио и запържваме в тях последователно лука, чесъна и ориза. Когато оризът стане прозрачен, добавяме червения пипер, дреболиите, спанака и 1 ч.ч.вода.

Варим до поемане на водата. Прехвърляме сместа в тавичка и я овкусяваме с подправките. Доливаме още водичка, подреждаме на парченца останалото масло и печем в предварително загрята фурна (200-250градуса) до готовност на ориза.

Разбиваме в купа яйцата и киселото мляко. Заливаме дроб-сармата и допичаме до зачервяване на заливката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар