Гръцки гювеч

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
29/01/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 кг. настъргани
  • захар - 1 ч.л.
  • макарони - 300 г спираловидни
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сгорещяваме 1/2 ч.ч. от зехтина и запържваме предварителното нарязано на парчета месо, докато порозовеят. След това добавяме едро нарязаните лук, морков, праз и чесън и разбъркваме много добре.

Добавяме и виното и захарта и отново разбъркваме. След това слагаме доматите и 1 литър вода. Покриваме с капак и оставяме на слаб огън за около 60 мин (или докато месото омекне).

Когато е почти готово, подправяме със солта и черния пипер.

В тенджера сваряваме макароните. Когато са готови, ги изсипваме в тава, а отгоре слагаме свареното месо и зеленчуците, като сосът от тях трябва да покрие макароните (ако няма достатъчно сос, добавяме топла вода два пръста над макароните).

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 40 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар