Картофена палачинкова торта

Картофена палачинкова торта

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
329
990
476
461
2
30/01/2017
"Една торта, в която няма да забием свещички, а вилици"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 987
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. В купа се намачква заедно със сиренето. Добавят се магданозът, яйцата, много ситно нарязаният лук и подправките.

Тиган с незалепващо покритие се загрява (може да се подмаже със зехтин или ако ще се пържат палачинките да се облее по-обилно).

От сместа се получават три палачинки т.е. сместа се разпределя на три и всяка се пържи/запича до златисто от двете страни.

Подреждат се в чиния, като върху всяка се поръсва моцарела или кашкавал. Може да се намажат и със заквасена сметана. Така получената торта се нарязва на парчета и е готова за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Не виждам продуктите за палачинките?
0
0
Потребител#184319
От всички тези продукти намачкани с вилица или пасирани се получава смес, с която се пържат/пекат палачинки/омлети. :)
0
0