Пилешка манджа с вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешка манджа с вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг.
  • прясно мляко - 30 гр.
  • лук - 100 гр.
  • моркови - 100 гр.
  • целина - 50 гр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • вино - бяло 200 мл.
  • кисело мляко - 200 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито пиле се нарязва на порции. Задушава се до порозовяване в мазнината като се добавя и малко вода. Прибавят се ситно нарязаният лук, а след задушаването му - морковите и целината. Ястието се поръсва с брашното и червения пипер, залива се с вода и се вари на слаб огън.

След омекване на месото сосът се прецежда, зеленчуците се пресоват и се връщат в соса заедно с месото. Задушава се с бялото вино и варенето продължава още 10 минути.

Застройва се с разбитите с киселото мляко жълтъци и се поръсва при сервирането с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: