Говеждо в лучен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
410
14
11
1
31/01/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сгорещяваме зехтина и изпържваме за кратко предварително нарязаното и начукано месо. Изваждаме и го оставяме настрани. В същата мазнина добавяме нарязания лук и сол на вкус и карамелизираме лука.

След това прибавяме брашното и доматеното пюре и разбъркваме добре. Добавяме и бульона и виното и оставяме сосът да заври, като често разбъркваме. Добавяме месото към соса и оставяме да се готви, докато месото омекне.

След като ястието е готово изсипваме месото в порционни чинии, а сосът подправяме с черен пипер, захар и лимонов сок. С готовия сос поливаме месото. Отгоре поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар