Зеленчуков гювеч с елда

31/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Богат веган гювеч, който вярваме ще се услади дори и на почитателите на мръвките "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо747
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме патладжана на парчета. Посоляваме го и го оставяме да престои за 30 мин. за да се отдели горчивия сок.

Изпържваме нарязания лук до златисто. След това добавяме моркова, нарязан на колелца, чушката нарязана на ситно и червения пипер и разбъркваме много добре.

След това добавяме и другите зеленчуци, сол и 1 ч.ч. вода. Оставяме ястието да се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

През това време накисваме елдата в гореща вода за 10 минути. Когато ястието е готово го прехвърляме в гювеч.

Добавяме елдата и смесваме всичко добре. Подправяме със сол и черен пипер и печем на умерена фурна, докато елдата набъбне.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар