gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушени свински дреболии

Задушени свински дреболии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Задушени свински дреболии1 / 3
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-5
"Карантиите на прасето са на път да се превърнат в перфектното мезе за бира и вино с помощта на тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • карантия - 1 кг бъбреци, език, далак, сърце
  • оцет - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава, малка
  • вино - 50 - 100 мл
  • мазнина - масло или олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските дреболии, махнете ципата на бъбреците и ги сложете във вода с оцета да се изкиснат.

След това ги сварете в тенджера под налягане за 1 час, след като заври.

Извадете карантийките леко да се охладят и ги нарежете на дребно.

Загрейте мазнина в голям тиган и ги сложете да се позапържат. Долейте 50-100 мл вино и похлупете за няколко минути.

Махнете капака и добавете накълцания на полумесеци лук и разполовени или цели скилидки чесън. Разбъркайте и задушете до омекване на лука.

Накрая овкусете с подправките и добавете накълцания магданоз и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: