Начин на приготвяне
Пилешките гърди предварително се сваряват, а бульонът се запазва. Зеленчуците се почистват. В тенджера със зехтин се изсипва наситненият лук и се задушава за 3-4 минути.
След това се добавят пресованите скилиди чесън и всичко се задушава до омекване за около 5 мин.
При разбъркване се добавя и едната с.л. брашно, добавя се доматеното пюре, чили прах, около 500 мл пилешки бульон, всички подправки и нарязаната на ситно чушка.
Оставя се на умерен котлон да къкри за около 10-15 минути като се разбърква периодично, за да не загори.
В купа се поставят сварените и нарязани на по-големи хапки пилешки гърди, добавян се изцеденият боб, кориандър, магданоз и настърганият Чедър, както и част от сос Енчилада. Разбърква се.
Намаслява се правоъгълна тавичка 30/26 см и първо се залива с 3-4 с.л сос Енилада.
На горещ тиган се обжарят питките от всяка страна. Във всяка се поставя по 2-3 с.л. от плънката, завива се като палачинка и се редят в тавичката една до друга. Заливат се със сос. Поръсват се с 100 г сирене Чедър.
Пече се на 180 градуса за около 30 мин. Енчиладасите се сервират топли.
Забележка: В рецептата чушката е люта, но аз я замених със сладка, тъй като чилито е достатъчно люто.
Но за по-добър вкус и аромат добавих Пеперонино 2-3 щипки. Ползвала съм и по-малко от 1/2 ч.л. кориандър, пресен, защото има много силен аромат и особен вкус.
Тортиля питките са готови закупени предварително, но може и да се направят самостоятелно. Ястието е силно пикантно и люто и не е подходящо за деца.
Енчиладата с пиле и червен боб е готова.
Коментари
Благодаря Ви!