Начин на приготвяне
Взема се цяло парче свинско месо, нарязва се на отделни филии, но не до долу, а да стане като хармоника.
Приготвя се марината и с четка се намазва много добре месото отвън и между отделните филии. Увива се много добре във фолио и престоява в хладилник 1 денонощие.
На следващия ден фолиото се развива и отново с четка се намазва месото между филиите със стеклата се отстрани марината. Кашкавалът, гъбите и киселите краставички се нарязват на тънки резени.
Нареждат се между филиите месо, като се редуват кашкавал, няколко гъби и поне два резена кисела краставичка. Така приготвеното месо се увива пак много добре във фолиото.
Отстрани се нареждат нарязани картофи и лук, овкусени със сол и червен пипер. Отгоре цялата тава се покрива отново с фолио.
Свинско се пече във фурна поне 2 часа.
Богатата свинска хармоника е готова.