Пилешка мусака

magi yordanovamagi yordanovaНовак11
21/03/2012
"Не разваляйте хубавата мусака с кайма, а я пригответе с пилешко месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 674
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г, сварено
  • картофи - 500 г, сварени
  • моркови - 1 брой, сварен
  • чушки - 2 броя, печени и обелени
  • домати - 2 броя, настъргани
  • лук - 1 брой
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по вкус, млян
  • чубрица - 1 к.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука - на ивици. Посоляват се леко.

Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука.

Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути.

Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата.

Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан.

Излизат 4-5 порции.

Рейтинг

5 14
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
краси
краси
11.01.2014 20:27
Много вкусно стана
3
1