Задушени зеленчуци с яйца

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
03/02/2017
"Половин час след отварянето на хладилника и яденето е на масата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 398
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, доматите, чушките и гъбите се нарязват на ситно. Морковът се рендосва на едро ренде.

В тиган се сгряват 2 с.л. олио и се добавят нарязаните лук, домати и печени чушки. Запържват се съвсем леко и се захлупват с капак. Задушават се за около 5 минути.

След това се добавят рендосаният морков и гъбите. Подправят се със сол, черен и червен пипер. Разбъркват се. Налива се прясното мляко и отново се захлупват.

Задушават се за още 10 минути. После се чукват яйцата и отново се похлупват. Задушават се до готовност на яйцата.

По желание яйцата могат да се поръсват с червен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар