Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Безглутенови тиганици с масло

Безглутенови тиганици с масло

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Безглутенови тиганици с масло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Хапвайте спокойно и не му мислете, в тези тиганици няма грам глутен, а са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 мл
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • мая - суха (1/2 пакетче от 7 г)
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате 2 яйца, 1/2 в.ч. прясно мляко, 200 г кисело мляко, сол, захар, 1/2 пакетче суха мая от 7 г, 50 г сирене, 50 г кашкавал, 200 г оризово брашно.

Разбърквате в същата последователност. Получава се гъстота като за кексово тесто.

Намазнявате тиган с незалепващо покритие с масло и изсипвате 1 черпак от сместа, като разстилате внимателно из цялото дъно.

Печете, докато крайчетата почервенеят, след което обръщате. Процедирате така с цялата смес. От това количество излизат 5 хубави, големи тиганици.

Най-вкусни са с домашно сладко или хубав мед.

Да ви е сладко!

Безглутеновите тиганици с масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Втасване има ли? Директно от смесване на котлона с маята?
16.03.2022 17:56