Начин на приготвяне
Смесвате 2 яйца, 1/2 в.ч. прясно мляко, 200 г кисело мляко, сол, захар, 1/2 пакетче суха мая от 7 г, 50 г сирене, 50 г кашкавал, 200 г оризово брашно.
Разбърквате в същата последователност. Получава се гъстота като за кексово тесто.
Намазнявате тиган с незалепващо покритие с масло и изсипвате 1 черпак от сместа, като разстилате внимателно из цялото дъно.
Печете, докато крайчетата почервенеят, след което обръщате. Процедирате така с цялата смес. От това количество излизат 5 хубави, големи тиганици.
Най-вкусни са с домашно сладко или хубав мед.
Да ви е сладко!
Безглутеновите тиганици с масло са готови.
Коментари