Пиле Строганов

22/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Оставете настрана критиките към името и се съсредоточете върху вкуса! Страхотен е, нали?"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 098
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на тънки ивици, посолява се и се поръсва с черен пипер. Оставя се така да престои за 30 минути.

Краставичките, лукът, чесънът и гъбите също се нарязват на тънки ивички.

Маслото се загрява в тиган и в него се запържва пилешкото за кратко, колкото да си смени цвета.

Вади се и в съшия тиган се слага лукът, като при нужда се слага още малко мазнина. Добавят се чесънът и гъбите, а след като се запържат и те, се добавят краставичките.

Разбърква се с доматеното пюре, а след малко се долива виното. Щом алкохолът се изпари се добавя и горчицата.

След нея идва ред на течната сметана, като се връща в тигана и пилешкото. Разбърква се, овкусява се с още малко сол и черен пипер и се оттегля от котлона.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Снежа Е.
Снежа Е.
05.12.2015 21:36
Много вкусно! И аз приготвих тази рецепта...
0
0
добрина николова
добрина николова
03.01.2014 11:21
аз го правя с праз,нарязан на тънки и дълги лентички.И не вадя пилешкото през цялото пържене. преди да добавя сметаната,слагам малко топено сирене.
0
1
Алис
Алис
16.09.2013 19:47
Стана много вкусно :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв