Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Вкусотийка от кайма с лионска наденица

Вкусотийка от кайма с лионска наденица

Вкусотийка от кайма с лионска наденица
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусни идейки за обяд"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г
  • наденица - 1 бр. Лионска на Кен
  • кисели краставички - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • лютеница - 1/2 бурканче
  • подправки - за каймата
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • галета
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвате каймата със ситно нарязания лук и всички подправки.

Разрязвате лионската наденица през средата по дължина, но без да я прерязвате до края. Краставичките режете на тънки ленти, както и сиренето.

Намазвате формата с олио, може да поръсете с галета за хрупкавост и разстилате хубаво каймата на дъното и по стените.

Намазвате с лютеница и слагате лионската, краставичките и сиренето, може да поръсете с черен пипер, ако обичате по пикантно.

Слагате да се пече, когато се зачерви по края го изваждате и чуквате яйцата, връщате в печката и я изключвате, така ще имате хубави рохки яйца, а който обича по-изпечени ще задържи печката включена до необходимата готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: