Пиян заек в гювеч

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
08/02/2017
"Два часа и половина чакахме това зайче да се изпече до съвършенство. Това бяха най-хубавите два часа и половина от живота ни "
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 157
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам и измивам заека, нарязвам на порции. Смесвам сухите подправки без солта - двата вида пипер и розмарина със зехтина и намазвам хубаво всяко парче месо.

Покривам съда с фолио и прибирам за една нощ в хладилника. На следващия ден го изваждам, премествам парчетата месо в глинения гювеч и ги нареждам.

Накълцвам на морковите и лука и ги изсипвам при месото, поръсвам гъбите отгоре (не е нужно да се накисват предварително, защото после поемат от соса на заека и набъбват) и посолявам.

Заливам с виното и изсипвам вода, колкото да покрие месото. Пече се в незагрята фурна, като усилвате фурната, докато течността заври, след което намалявате на 160 градуса и печете 2 часа и половина.

Сервира се с отлежало червено вино:) Да ви е сладко!

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар