Питка с мая и сода бикарбонат

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
865
300
410
1
09/02/2017
"Как няма да е толкова пухкава и неустоима, когато сме я замесили и с мая, и със сода бикарбонат "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 676
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята с малко вода и я изсипваме в средата на пресятото и оформено кладенче брашно.

Добавяме останалите продукти без яйцето.

Измесваме меко тесто и го разстиламе в намаслена тавичка. Оставяме го покрито с кърпа на топло, за да втаса.

Когато изпълни тавичката, намазваме питката с разбитото яйце и я печем на умерена фурна.

След изпичането ѝ я поръсваме с вода и завиваме с кърпа, за да омекне.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар