Питка с мая и сода бикарбонат

09/02/2017
"Как няма да е толкова пухкава и неустоима, когато сме я замесили и с мая, и със сода бикарбонат "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 657
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята с малко вода и я изсипваме в средата на пресятото и оформено кладенче брашно.

Добавяме останалите продукти без яйцето.

Измесваме меко тесто и го разстиламе в намаслена тавичка. Оставяме го покрито с кърпа на топло, за да втаса.

Когато изпълни тавичката, намазваме питката с разбитото яйце и я печем на умерена фурна.

След изпичането ѝ я поръсваме с вода и завиваме с кърпа, за да омекне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар