Мусака с мляно телешко месо

10/02/2017
Petya Keranova
отPetya KeranovaНовак183
"За каквото и да ви говори един мъж, да знаете, че има предвид мусака "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 3 бр. големи
  • телешко месо - 400 г мляно
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • домати - 1 консерва (400 г)
  • подправки - сол, черен пипер млян, чубрица, червен пипер
  • олио
  • За поливката
  • брашно - 2 с.л препълнени
  • прясно мляко - 400 мл, 3.5 % масленост
  • подправки - сол, смлян черен пипер, индийско орехче
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета, лука - на тънки полумесеци, морковите - на дребно и доматите от консервата - също, ако не са нарязани.

Запържете мляното месо в олиото, добавете лука. После картофите, морковите, подправките, доматите, разбъркайте хубаво и долейте вода, колкото да покрие сместа.

Изсипете всичко в подходяща дълбока тавичка и сложете във фурната на 200 г, докато се изпари течността.

През това време пригответе заливката, като запържите брашното в олиото, разредите с прясното мляко и бъркате на котлона до получаване на гъст сос.

Отдръпнете от котлона, подправете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.

Чукнете едно по едно яйцата, като след всяко бъркате, докато го поеме сместа. Разнесете поливката равномерно с лъжица и върнете в горещата фурна, докато се запече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар