Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Контра филе по елзаски

Контра филе по елзаски

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Контра филе по елзаски1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • контра филе - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • мазнина - 3 с.л. растителна
  • топено сирене - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете стековете от двете страни със сол и пипер.

Загрейте мазнината в тиган и запържете вътре стековете от едната страна - 3 минути, а от другата 2 минути, докато бъдат средно опържени.

Едва след това посолете леко месото и оставете на топло.

Оформете от топеното сирене топчета с помощта на две чаени лъжички, предварително натопени в студена вода.

Сложете стековете върху предварително затоплена чиния и отгоре поставете по няколко топчета от сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: