Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско със зелен боб и грах

Свинско със зелен боб и грах

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Свинско със зелен боб и грах2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Страхотна манджа с крехко свинско и много зеленчуци - за разкош"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • грах - 400 г замразен или от консерва
  • зелен фасул - 400 г замразен
  • червен лук - 4 - 5 главички
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • домати - 4 бр.(или консерва)
  • олио
  • червен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 4 скилитки
  • чубрица
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме зеления боб и грахът да се сварят. През това време нарязваме месото и зеленчуците. Слагаме в тиган месото и запържваме.

Добавяме в тенджерата при зеления боб и граха картофите, морковите и чушките. След като месото е запържено, добавяме при останалите неща.

В тиган запържваме лука, доматите и чесъна. Като поомекнат, добавяме брашното и червения пипер.

Оставяме 1 минутка да се пържи и прибавяме в тенджерата. Добавяме черен пипер и чубрица. Оставя се да къкри до готовност. Най-накрая, след като манджата ни е готова, добавяме ситно нарязания копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна манджичка стана!
27.02.2023 23:40