Питка с мая

10/02/2017
"Веднъж приготвите ли пухкава пита, толкова ще ви хареса, че няма да погледнете повече готовите изделия в хлебарницата "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223 303
  • Преглеждания за месеца12853
  • Преглеждания за седмицата227
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа наливаме половината мляко (150 мл) и го стопляме добре. В него слагаме маята, захарта и една супена лъжица брашно. Разбъркваме и оставяме маята да шупне.Трябва да стане три пъти повече на обем.

През това време пресяваме брашното. Правим кладенче в него. Разбиваме яйцата с останалите продукти и към тях добавяме вече шупналата мая. Замесваме меко тесто, което да не ни лепне по ръцете, и го оставяме да втаса.

След като втасва, го разделяте на три топки. Всяка топка разточвате на кръг и поливате с разтопено масло. Отгоре слагате втората топка, също разстелена. Отново краве масло и накрая и третата разстелена топка.

След като сложите и трите листа един върху друг, ги навивате на руло и леко го размесвате, за да стане малко по-дълго. След това от едно нарязвате триъгълничета, като двата края от това руло оставяте за средата на питката.

Оставяте отново да втаса. Мажете с жълтък.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Elena Krasimirova Krastev
Получи се много вкусна питка!Благодаря!
1
0
Светла Иванова
Питката стана страхотна!
4
0
Стефан
Стефан
15.12.2018 15:01
Питката стана страхотна. Благодаря за невероятната рецепта.
3
0