Тази рецепта коментираха

Анонимен
ImBlack
ImBlack
Рецептата е точна и резултатът е отличен. Благодаря! Правил съм я няколко пъти.
Напоследък се бях отдал на правенето на многолистни теста - датско и за кроасани, където се ползва друга технология на първоначално втасване, а именно студено/бавно(от 4 до 7 градуса). Целта е да се отпусне глутенът, да се освободи повече вкус и да се попречи на маслото да се поеме от тестото, като по този начин се постига слоеста структура на крайния продукт).
Затова реших да експериментирам със студено втасване при погачата и съм доволен от резултата.
За желаещите да експериментират:
10 минути месене, 5 минути почивка на тестото при стайна температура, премесване, прибиране в омаслен със слънчогледово олио плик(тройно по-голям) и в хладилника на 4 до 7 градуса за час и половина/до удвояване на обема. Преместване, разделяне на 3-4 топки, разточване, както в рецептата, но маслото е само размекнато, а не течно. След оформянето и поставянето в тавата второто втасване е на стайна температура 25-27 градуса за около час или до удвояване на обема и малко повече. При втасване при по-висока температура(ускорено) маслото или ще се поеме преждевременно от тестото или ще изтече и слоеве няма да има. Времето за втасванията е ориентировъчно и силно зависи от активността на маята, качеството на брашното и температурата.
01.01.2025 03:00
1
Анонимен
Анонимен
РЕЦЕПТАТА Е УНИКАЛНАААА !!!САМО С НЕЯ ПРАВЯ ПИТКИ И СИ ГИ ОФОРМЯМ ПО МОЙ НАЧИН
22.12.2024 12:25
1
1
Анонимен
Анонимен
Рецептата е много добра, получи се и резултата е отличен!
01.01.2024 21:52
1
Анонимен
Анонимен
Прекрасна рецепта за погача .Горещо препоръчвам!!!
Благодаря за рецептата.
31.12.2023 13:37
1
Анонимен
Анонимен
Питката стана чудесна.Сложих мая 25 g.
26.12.2023 10:43
3
Анонимен
Анонимен
Не става много ясно как от едно руло накрая режете триъгълници… затова оформих по друг начин с ясно указание в YouTube. Та дано стане.
18.02.2023 13:08
16
Анонимен
Анонимен
Днес приготвих тази питка , но оформих по друг начин.
Прекрасно се получи.
08.02.2023 00:53
1
Анонимен
Анонимен
Здравейте! И аз бих искала да разбера как точно се оформя питката :)
11.12.2022 15:35
1
Анонимен
Анонимен
Здравейте, как точно се оформя питката, за да стане толкова красива? ( не мога да разбера ор описанието )
04.12.2022 15:39
4
Потребител#322508
Потребител#322508
Рецептата е супер. Добавих снимка на моето изпълнение ?
21.11.2022 07:45
8
1
Анонимен
Анонимен
никъде не пише кога се слага киселото мляко
20.08.2022 20:06
6
1
1
Анонимен
Анонимен
В стъпка 2 си пише кое след кое се добавя
28.11.2024 11:25
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! Бърза, проста за изпълнение и страхотен резултат!
Браво! Гостите ми останаха очаровани!
20.03.2022 23:24
1
Потребител#268028
Потребител#268028
Благодаря за рецептата. Разкошна стана!
01.01.2022 00:08
1
1
Анонимен
Анонимен
Питката стана страхотна.но маята е много.трябва половин пакет зада не мерише на мая
31.12.2021 20:37
4
Elena Krasimirova Krastev
Elena Krasimirova Krastev
Получи се много вкусна питка!Благодаря!
06.12.2019 12:56
2
Светла Иванова
Светла Иванова
Питката стана страхотна!
24.12.2018 14:09
4
Стефан
Стефан
Питката стана страхотна. Благодаря за невероятната рецепта.
15.12.2018 15:01
3
Мариела
Мариела
Питката стана страхотна. Благодаря за добрата рецепта.
10.04.2018 08:41
4
Todor Kostadinov
Todor Kostadinov
Питката стана страхотна , благодаря за хубавата рецепта
11.02.2018 09:33
5
1
К.Илиянова
К.Илиянова
Радвам се,че ви е харесала.
13.02.2018 11:19
10
3