Начин на приготвяне
Патешкото месо с кокалите и почистените дреболии се слагат да се варят с почистените и едро нарязани 2 моркова, целина и кромида.
Щом месото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно с дреболиите. Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят 1-2 ситно нарязани домата. Щом чорбата кипне, се добавя фидето.
Когато и то омекне, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци, брашно и кисело мляко. Изстисква се сока на 1 лимон.
Загрява се маслото за запръжката и в него се запържва ситно настърган морков, докато маслото стане оранжево. Над супата сложете цедка и сипете маслото и моркова.
Хубаво изцедете, за да падне цялата мазнина в чорбата. Морковът изхвърлете. Поднесете чорбата от дива патица с накълцан магданоз.