Начин на приготвяне
Почистените дробчета заливаме с червеното вино и оставяме да престоят в хладилник за час.
През това време подготвяме зеленчуците. Чесъна наситняваме, гъбите нарязваме на шайби, моркова и чушките - на жулиени, лука - на полумесеци.
Дробчетата изцеждаме и подсушаваме с домакинска хартия. Пържим до полуготовност в намазнен тиган и прехвърляме в гювеч, посоляваме със сол /използвам глинения съд за запазване на топлината/.
В чист и сух тиган разтопявам кравето масло и олиото, запържвам първо чесъна, прибавям гъбите, след това морковите, чушките и лука накрая.
След като са се запържили зеленчуците, но да са хрупкави, връщам дробчетата отново в тигана, доливам бялото вино, разбърквам и след като се абсорбира течността, свалям от котлона, изсипвам отново в гювеча и доовкусявам със соевия сос, черния пипер, пресен магданоз и ако е необходимо - още сол.
Нарязвам върху готовите дробчета и една суха чушка за разкош!
Да ви е вкусно! Пияните дробчета по тарикатски са готови.
Коментари