Начин на приготвяне
В купа изсипваме захарта и чукваме яйцата. Разбиваме добре и добавяме киселото мляко и содата.
Постепенно добавяме и брашното. Доомесваме с ръце. После разточваме тестото и го нарязваме на лентички.
Взимате фунийка, намазвате я с малко масло и започвате да овивате тестото върху нея.
Печем на 170 градуса до готовност.
В купа изсипваме жълтъците от яйцата, захарта, малко от млякото - колкото да е течно, и накрая добавяме брашното. Бъркаме, докато се смесят добре.
Останалото мляко изсипваме в тенджера, когато е на границата на завирането, започваме да добавяме от сместа с яйцата.
Бъркането продължава, докато яйченият крем се сгъсти, а тогава му слагаме и маслото.
Чакаме, докато се разтопи напълно, и махаме от огъня.
За финал напълваме фунийките с крем и декорираме с пръчици или плодове.
Бабините фунийки с яйчен крем са готови.
Коментари