Македонска мусака с патладжани

10/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40914111
"Сега оставяме на гърците и македонците да се разберат, чия точно е мусаката с патладжани, а ние си сипваме допълнително, защото е уникално вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 355
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарязваме на филийки и оставяме да се отцедят, за да излезе киселата вода.

В сгорещеното олио задушаваме нарязаните патладжани. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме каймата, нарязания на ситно лук и настърганите домати.

Подправяме с чубрицата, магданоза и индийското орехче.

В намазнена тава нареждаме ред патладжани, ред кайма и така, докато свършат продуктите.

Заливаме с виното и печем в умерена фурна.

Малко преди да извадим мусаката, я заливаме с разбитите яйца, киселото мляко, содата и брашното.

Отгоре добавяме настъргания кашкавал и връщаме във фурната да се допече.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар