Заешка супа

10/02/2017
"Тази супа има дискретен чар и всички шансове да измести от трапезата ни пилешката си конкурентка "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 725
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделения кош с шията и дреболийките слагаме в тенджера под налягане в посолена вода и варим след сигнализацията за начало на процеса около 20 минутки.

Лука нарязваме на ситно, чесъна също и задушаваме със зехтин в тенджерата, в която ще приготвяме супата. Добавяме риган и сол, а преди да стане готова запръжката, добавяме брашното и енергично бъркаме.

Междувременно готовото месо изваждаме от бульона, а него прецеждаме и изсипваме при омекналия лук. Добавяме останалите ситно нарязани продукти, черен пипер, мащерка и малко сол, допълваме с вода, докато достигне общ обем около 4 л, и похлупваме.

Старателно обезкостяваме месото, накъсваме го ситно, а дреболийките нарязваме и прибавяме към супата. Когато всичко е готово, слагаме фидето и подготвяме застройката от яйцето, сметаната и магданоза.

След като фидето набъбне, сваляме супата от котлона, изчакваме малко и застройваме. Ако е необходимо, се добавя сол, според вкуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар