Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Погача-кравай със сирене

Погача-кравай със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Погача-кравай със сирене
Снимка: Мария Симова
2 / 3
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Вадете специалния тефтер с рецептите за най-вкусни погачи и веднага добавете и тази, защото ... ами опитайте и ще разберете"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • брашно - 600 г
  • прясна мая - 42 г
  • плънка
  • масло - 75 г меко
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за мазане
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко добавете захарта и маята, разбъркайте до пълното им разтваряне.

Оставете така на топло, докато шупне. Пресятото брашно смесвате със солта, добавете в него разбитото яйце с киселото мляко, разтопеното топло масло и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете на топло да удвои обема си.

Отделно смесете мекото масло с натрошеното сирене и яйцето, разбъркайте добре. Върху набрашнен плот разточете с помощта на точилка лист с дебелина 0.5 см.

С кръгъл резец изрязвате кръгове и нареждате в намазана с олио тава 30 см в следния ред. Поставете 1 с.л. от плънката на купчина към края на тавата, отгоре под наклон кръгче тесто, върху него разстилате лъжица сирене и отново тесто и така в кръг около стената на тавата.

Оставете кравая на топло за около 30 минути, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: