Начин на приготвяне
С миксер се разбива маслото със захарта и ванилията. Едно по едно се добавят яйцата и накрая брашното с бакпулвера, като се разбива вече на най-ниската степен на миксера.
Кексовата смес се изпича във форма за торта - 26 см, на 180 градуса за 40 минути. Блатът се охлажда на скара.
За крема: Отново с миксер леко се разбиват сметаната и маскарпонето, като се добавя захарта и ванилията.
Добавя се приготвеният желатин и много внимателно, след леко изстудяване, се прибавя и той. Блатът се поставя цял в ринга от формата. Сиропира се с подсладено прясно мляко. Отгоре се изсипва кремът. И така формата с тортата трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа.
За глазурата: Бонбоните драже се разтопят в съд с водата на котлона. След леко изстиване на сместа, се добавя желатина /разтворен до набъбване в 4 с.л. вода/ и сместа се излива върху крема. Отгоре се поръсва леко с готова декорация или по избор.
Преди да се разреже тортата, тя трябва да престои около 2 часа, за да се получи хубаво желиране.