Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия с дребни картофки

Пържена скумрия с дребни картофки

Пържена скумрия с дребни картофки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"С такава класика в чиния просто няма как да сбъркате. Гответе и хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • картофи - 500 г дребни
  • чубрица
  • сол
  • олио - за пържене
  • лимони
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от вътрешностите и я измийте много добре. Желателно е да се премахне тъмната вътрешна обвивка, защото в противен случай, рибата може да горчи.

Посолете я добре със сол и я оставете за 2-3 часа, за да си поеме от солта. Готовата риба изплакнете и подсушете.

Междувременно сложете картофките да се варят, като предварително ги измиете обилно с вода.

Картофите са готови, когато леко започнат да омекват. Охладете ги и ги обелете. Сложете ги в подходяща тава за печене. Поръсете ги с олио, сол и чубрица. Изпечете ги до златисто-кафеникав загар.

Загрейте олио в тиган за пържене. Оваляйте рибата добре в брашното от всички страни. Изпържете рибата до златисто от всички страни на умерен огън.

Отцедете от мазнината върху домакинска хартия. Поднесете рибата със запечените картофки и парче лимон.

Пържената риба с дребни картофки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: