Начин на приготвяне
Към топлата вода се прибавя маята и захарта и няколко лъжици бяло брашно, след което се изчаква 10 минутки, да се активира маята. Прибавя се разтопеното масло.
Останалите брашна се смесват добре, прави се кладенче. В него се изсипва течната смес, прибавя се солта и се замесва хубаво еластично тесто. Прибавя се слънчогледовото семе и се омесва до пълното поемане от тестото. Покрива се и се оставя на топло за около час, да втаса.
Тестото се разделя на 12 топки и се оформят питките. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, правят се нарези с остър нож и се поставя във фурната.
Първоначално се включва на 50-100 градуса за около 15 минутки, след което температурата се увеличава на 180 и се пекат до готовност.
Коментари