Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Кърджалийска баклава

Кърджалийска баклава

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Кърджалийска баклава2 / 4
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Колекционираме вкусна баклави от всички краища на България и смело можем да кажем, че тази е перлата на колекцията ни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол
  • хладка вода
  • за плънката
  • орехи - 2 ч.ч. счукани
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • за заливката
  • масло - 250 г .
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта и водата замесваме меко тесто, което на тънки кори (около 35-40 бр., подходящи за средна тавичка).

Намазваме тавата с масло и слагаме две кори. Поръсваме ги с орехи и захар.

След това редим една кора, плънка, кора, плънка и т.н. Горният ред са отново две кори.

Нарязваме баклавата на ромбоиди и заливаме с разтопеното масло.

Печем на умерена фурна, като проверяваме с вилица всяка кора.

Когато извадим баклавата, още топла я заливаме със студения сироп, който предварително сме сварили от продуктите за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Защо моя снимка е качена на тази рецепта, след като не съм давала разрешение за ползването ѝ??? Не съм приготвяла тази рецепта "Кърджалийска баклава" , а и нямам никакво намерение да я приготвям, нямам отношение към тази рецепта!!
Моля, г-жа Мария Гулекова да я свали своевременно!
Марчева14
14.02.2017 22:43
1