Начин на приготвяне
Започвам с разяснението за дивечовото месо. Хубаво е да се маринова поне за 1 вечер в червено вино или ракия, дафинов лист и подправки - черен пипер, универсална подправка за месо. По този начин месото се окрехкотява и много по-бързо.
Нарежете праза на ситно. Сложете да се задушава в загрятата мазнина. Поръсете с куркума и объркайте. След няколко минути прибавете месото, нарязано на късове по Ваш избор (моите си бяха големички). Долейте виното и 1 ч.ч. вода, дафиновите листа, нарязания чесън и оставете да къкри.
През това време почистете морковите и ги нарежете на жулиени. Направете същото и с гъбите. Добавете ги към ястието, разбъркайте, за да поемат подправките и оставете да къкри на тих огън. След десетина минути стрийте лютата чушка, поръсете с черен пипер, разбъркайте.
При необходимост, долейте малко вода - не прекалявайте - тя трябва да изври и да остане ястието на сос, а не да плува в него. Поръсете със сол на вкус. Оставете да къкри, докато месото започне да се отделя само с докосване на вилицата.
Невероятно вкусно и ароматно ястие.